>Reggad på Commo.se huskurer.blogg.se - Fish Spa
Hälsa
Webbhotell Lista

Fish Spa

Upplevelsen
Först fick vi tvätta fötterna med uppvärmda handdukar. Sedan fick vi sitta tillsammans på varsin stol med fötterna ner i varsitt akvarium. Det gjorde inte ont utan kändes som om man stoppade ner fötterna i kolsyrat vatten eller bubblande champagne.Ibland kittlades det och det var lite läskigt men ändå spännande.

 

Tid och metod
Vår behandling tog ungefär 30 minuter men man kan både ta kortare och längre. Man stoppar bara ner fötterna bland fiskarna, men på vissa ställen kan man göra händerna eller hela kroppen. Men efter du har provat med fötterna, kommer du inte vilja göra det med hela kroppen!

 

Resultatet
Behandlingen var väldigt effektiv (den kändes också effektivt!). Våra fötterna blev mjuka och det var riktigt roligt att sitta och titta på fiskarna. Resultatet håller länge och det känns fräscht efteråt. Om du har chansen att prova någon gång, do it!

 

Så fungerar det
Små fiskar av arten Garra Rufa äter upp dina döda hudceller. Fiskarna har inga tänder utan små sugmunnar, de utsöndrar även ett ämne som mjukar upp i detta fall, dina fötter. Annars användar fiskarna ämnet för att mjuka upp sin mat i det fria.

 

Minus: En del fiskar var lite större och nafsade lite väl mycket, och det kittlades.

Plus: Roligt att göra tillsammans!

Att tänka på: Gör inte behandlingen på varuhus eller andra platser där du inte kan vara säker på att djuren sköts om väl (du kan även få svamp om det inte hålls rent riktigt). Vi gjorde det på Hasseludden Spa där det kändes väldigt proffsigt och personalen brydde sig om fiskarna.

 

 
 
1 Tipsardigomsaker:

skriven

Hej, Skulle uppskatta om du var in på min ny öppnade blogg och kommenterar vad som är bra och vad jag kan fixa bättre.

Tack på förhand! :)

Svar: Visst :)
Saga Cassiopeya

2 Fanny:

skriven

Vad kul med fiskspa! Det skulle jag också vilja prova hur mycket kostar det? :)

Svar: Det är väldigt olika men för oss kostade det ungefär hundra kronor!
Saga Cassiopeya

Kommentera här: