>Reggad på Commo.se huskurer.blogg.se - Några tips för bättre hy
Hälsa
Webbhotell Lista

Några tips för bättre hy

Jag har samlat mina bästa tips för att få bättre hy, jag har dock delat upp inlägget i tre delar. Del ett kommer nu, hoppas ni gillar det. Jag följer alla de här knepen och de håller acnen i schack och gör huden fräsh. 

Tvätta dina borstar
Att tvätta sina sminkborstar är jätteviktigt, de blir också smutsiga! Du använder dem varje dag och gamla hudrester och fett finns på borstarna. Tvätta dem som de vore ditt egna hår, först schampoo och balsam. Gör det ungefär en gång i veckan och kom ihåg att skölja ur de ordentlig.

Ett tips: Tvätta borstarna på kvällen så de kan torka över natten.

 

Sov ännu längre
Det är under natten som huden läker (finnar och sår till exempe), så sov längre och få bättre hy. Och kom ihåg att använda rena örngott med 100% bomull. Om du har en en fet hudtyp så kan bomullen suga upp de feta oljorna ur din hud.

Var på ett bra humör
Se till att vara på ett bra humör! Om du är stressad, depprimerad, eller mår psykiskt dåligt så påverkar det din hy mycket. Om du är stressad så minskas din zink produktion, zink är ett viktigt ämne som är ett viktigt för både hud, naglar, hår och hälsan övertaget. Så se till att vara glad!

Massera ditt ansikte
Massage är bra för din kropp och då även ditt ansikte, det ökar blodflödet och gör huden pigg och ger den en fin nyans. När du smörjer in din kräm (finnborttagningen eller vad du nu använder) så passa på att massera in den ordentlig i huden. Då verkar den ännu bättre.

Varmt och kallt i duchen
När du står i duchen ska du växla mellan varmt och kallt vatten, det får igång blodcirkulationen och din hud ska då tajas till och får en fin lyster. Jag vet inte om det är sant (läste det i en tidning) men ska prova några gånger och se om jag ser någon skillnad på hyn.

Svettas ut smutsen
När du bastar eller tränar (när du svettas alltså) så försvinner gifter och smuts ut ur huden, se försök att träna någon gång i veckan så du svettas ordentligt. Basta när du är på badhuset. Eller i stugan eller hemma om du har det så lyxigt!

Kommentera här: