>Reggad på Commo.se huskurer.blogg.se - Perfekta huskurer till sommaren
Hälsa
Webbhotell Lista

Perfekta huskurer till sommaren

Det här är de bästa huskurerna inför sommaren, läs dem och bli förbredd för sommarlovet 2014. Jag brukar alltid råka ut för något av dessa oh då är en huskur bra att ta till, men kom ihåg att huskurer fungerar inte i de extrema fallen, då måste du ta riktiga läkemedel eller söka dig till din närmaste vårdcentral.

 

Kliande myggbett
Du kan gnida en ren vitlök mot myggbettet för att lindra och till och med hindra en infektion. Myggor hatar lukten av vitlök, så för att undvika fler bett, ät sedan klyftan rå. En blandning av honung och bakpulver kan hjälpa mot kliandet.

 

Ducha inte för ofta
Ditt hår kommer då bli flottig och trassligt om du duchar för ofta, och ett tips är att använd alltid mer balsam än schampoo. Om ditt schampoo tar slut före ditt balsam så vet du att du gör fel. Hos din frisör kan du köpa mjukgörade oljor som jag verkligen rekomenderar, de gör håret mjukt och glansig.


Slit inte på håret
Hårfönen och borsten sliter också på håret, och locktången. Om du vill ha lockigt hår kan du sova i flätor, då får du natuligt lockigt hår under hela dagen. Kamma aldrig håret när det är blött, då slits det!

 

Bränd av brännässlor
Om du blivit bränd av en brännässla så kan du ta saften från nässelstjälken och badda på brännan. Ett groddblad baddat i kalt vatten lindrar svedan och även daggkåpa.

 

Brännmanter
Om du har blir bränd av en brännmanet när du åker utomlans (först reda på om den är giftig, den finns de som är dödligt giftiga) så hjälper det om du placerar is, alkohol, eller utspädd ammoniak på brännskadan. kan också fungera Att kyla ner brännskadan i allmänhet är bra och se till att inte klia på såret. Jag blev bränd av en manet när jag var i Spanien förra året, mina föräldrar frågade runt på stranden vad man skulle göra och de menade att an skulle skölja såret med havsvatten. Det enkla tipset fungerade också!

 ´

 

 

Groddblad är bäst
Använd groblad på varande sår och getingstick i sommar, är en oslagbar huskur! Groddblad finns troligen på gräsmattan och är en litet grönt kupformad växt. Kom ihåg att lägga den åldriga sidan neråt av bladet mot huden, sätt sedan fast det med ett stort plåster, varet och bakterier kommer då dras ut.

 

Urinvägsinflammation
Om du suttit i blöta och kalla badkläder är det stor risk att du fått urinvägsinflammation, om det också gör ont att kissa, du är ständigt kissnödig och man har ont i magen så kan du nästan vara helt säker. Men man kan åka till vårdcentraen och ta ett test om besvären håller i sig, där man får kissa i en kopp och sedan får man ett svar. 

 

Men om du vill bota/lindra de hemma så ska du drick 2 teskedar äppelcidervinäger utblandat i ett glas vatten två gånger per dag.

 

Använd lagom med smink
Ta bara över finnerna och gör inte en mask av puder och fondation, då syns inte din huds lyster och huden kan inte andas. Om du vill vara sminklös en dag så kan du köra med en färggrannt läppstift, det drar uppmärsamheten från ditt osminkade ansikte!Nagellack som krånglar
Problem med att nagellacket kommer utanför? Ett tips är att doppa en tops i aceton och på så sätt kan du även ta bort de små fläckarna. Om du vill att nagellacket ska torka fortare så ha händerna i kallt vatten, det är också en bra idè att ducha efter man målat naglarna för då försvinner även det sista.

Gnid ren vitlök direkt mot myggbettet för att hindra infektion. Myggorna avskyr lukten av vitlök, så ät resten av klyftan rå. En blandning av honung och bakpulver kan hjälpa mot kliandet - See more at: http://www.hud.n.nu/huskurer#sthash.hWWXeS8z.dpu
1 Linnea:

skriven

Jag gillar verkligen din nya blogg, Saga! Dina tips är väldigt användbara och du har alltjämt fina bilder. Dock så saknar jag din gamla simsblogg men ibland behöver man ju en paus! ;) Ha förresten ett bra sommarlov!

Svar: Tack Linnea, tyvärr kommer jag nog inte blogga mer på simsbloggen. Men du får väldig gärna följa min nya blogg :)
Saga

2 Elsa:

skriven

Hej! :)
Jag undrar vad du har för slags tema och om du har köpt PRO?

P.S ÄLSKAR DIN BLOGG!

Svar: Jo jag har köpt PRO och mitt tema heter Wilde, roligt att du gillar bloggen också!
Saga

Kommentera här: