>Reggad på Commo.se huskurer.blogg.se - Huskurer för bättre hud
Hälsa
Webbhotell Lista

Huskurer för bättre hud

 

En ansiktsmask av olivolja

Att ha olivolja i ansiktet kanske låter konstigt, man ska inte ha fett i ansiktet eller hur? Men det är ett bra sätt att rengöra huden. Det mest effektiva man kan göra är att hälla några droppar olivolja i handen och massera in oljan djupt i i ansiktet. Låt ansiktsmasken minst sitta i minst fem minuter och tvätta sedan av den med ljummet vatten. Se till att ha en handduk i knät, det kommer att bli kladdigt och kan droppa på dina kläder.

 
  • Rengör alltid huden före du ska klämma en finne, för att annars kan du få en smuts i såret - infektion. Eller ännu värre, du får fler finnar. Jag försöker att inte kämma mina finnar men iband måste man.

  • Torka ut finnarna med handsprit, att torka ut finnar är effektivt. Det finns dyra medel på apoteket men spara in en hundring och använd handspriten i köket som fungerar precis lika bra.

  • Men kläm bara finnar om du måste, du kan få ärr och det finns en risk att det blir en infektion. Oklämda finnar är desutom enklare att täcka över också.

 

Övriga tips

  • Ett tips är att lägga på en varm och blöt handduk mot ditt ansiktet, ångan får ut orenheter och smuts från huden och förebygger och tar bort finnar. Det är en gammal huskur som använts mot acne innan man hade riktiga behandlingar och krämer. 
  • Använd ljus kajal på vattenlinjen, det gör så att du ser mycket piggare ut! En gultonad är faktist ännu bättre eftersom då ser ögonen inte lika röd ut.
  • Om du ska plocka ögonbrynen så gör det precis efter du har duchat, då gör det inte lika ont, det är enklare och man ser även de minsta strånen.
  • Plocka helst inte översidan av ögnbrynen, det blir sällan bra. Du får en mer natulig look om du bara plockar under sidan och du får en öppnare blick.
 
1 natalia:

skriven

Himla braq tips!

Svar: Tack!
Saga

Kommentera här: